Stadspark Oranjerie: nieuwe stadswijk in het hart van Apeldoorn

Apeldoorn is constant in beweging. Het is een stad die zichzelf blijft vernieuwen en ontwikkelen. Als Bridges Real Estate hebben wij, samen met de gemeente, de ambitie om het centrum van Apeldoorn een groene en levendige plek te maken waar elkaar ontmoeten centraal staat. Met de ambitie om winkelcentrum De Oranjerie te herontwikkelen zijn we voornemens bij te dragen aan deze visie.

Reden voor nieuwbouw in Apeldoorn

Winkelcentrum De Oranjerie is een bekend begrip in Apeldoorn en omstreken. Het was ooit bedoeld als een plek om te winkelen, te ontspannen en samen te komen. Tegenwoordig neemt de behoefte aan fysieke winkels af en groeit de vraag naar woningen, horeca, ondernemerschap en groene ruimtes. De huidige opzet van De Oranjerie biedt geen mogelijkheid om deze functies toe te voegen. Met nieuwbouw in het centrum van Apeldoorn zou dat wel gerealiseerd kunnen worden. Daarom zijn we samen met de gemeente in gesprek gegaan. Het resultaat? Stadspark Oranjerie: een compleet nieuwe stadswijk die stad en groen op een unieke manier combineert. Een plek om te wonen, werken, winkelen en te genieten

De ambitie van de ontwikkelaar en de gemeente

Onze visie voor Stadspark Oranjerie is helder. Samen met de gemeente willen we hier een plek creëren waar wonen, werken, winkelen en genieten hand in hand gaan. De gezamenlijke ambitie is daarom het ontwikkelen van:

  • Circa 450 woningen
  • Circa 10.000m2 winkelruimte
  • Circa 3000m2 kantoorruimte
  • Een hotel met circa 100 kamers

In het hart van dit alles willen we een park realiseren, dat de stadswijk verbindt en het een dynamische, levendige plek maakt.

Het lijnenspel in het logo

Het logo van Stadspark Oranjerie is gebaseerd op een abstract lijnenspel dat is geïnspireerd op de plattegrond van de nieuwe gebiedsplannen. Het symboliseert de verbinding tussen de verschillende elementen van de stadswijk, inclusief oude en nieuwe gebouwen en groene hoven. Daarnaast staat het symbool voor de dynamiek en levendigheid die in Stadspark Oranjerie te vinden zullen zijn.

Stadspark Oranjerie maken we samen

Stadspark Oranjerie is een mooi voorbeeld van hoe een stad zichzelf kan blijven vernieuwen en ontwikkelen om te blijven voldoen aan de eisen en wensen van deze tijd. De komende periode zullen we ons richten op het afronden van de plannen voor Stadspark Oranjerie in samenwerking met de gemeente, omwonenden, ondernemers en inwoners van Apeldoorn